Airforce Wife Life'

4 heerlijke Balinese souvenirs om mee naar huis te nemen

Written on January 2, 2022   By   in Uncategorized

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Het eiland Bali is een van de provincies in Indonesië en ligt op een van de eilanden van Nusa Tenggara. De hoofdstad van het eiland zelf ligt in Denpasar. Het eiland Bali heeft belangrijke plaatsen, zoals Ubud, Nusa Lembongan, enzovoort, die lokale en internationale toeristen aantrekken om naar dit eiland te komen.

Bali is niet alleen beroemd om zijn toerisme, maar heeft ook een uniek culinair genot, dus het is perfect als souvenir als je terugkeert van het eiland. Dit souvenir zelf is zeker iets heel bijzonders op Bali en nergens anders te vinden, ook al zijn er meerdere vormen en dezelfde naam.

Deze Balinese souvenirs kunnen de vorm hebben van typische snacks of andere vormen die je moet hebben, zoals hieronder.

1. Balinese Melktaart Kue

Deze kleine en dunne snack is een van de typische Balinese souvenirs en is het meest gewild bij toeristen, zowel uit binnen- als buitenland. Het smaakt goed, dus wees niet verbaasd als je meteen meerdere dozen tegelijk kunt kopen.

Het aantal mensen dat op deze snack jaagt, maakt het moeilijk te vinden. Dit voedsel zelf is rond en plat als een taart in het algemeen met een knapperige schil en melk in het midden.

Toeristen zelf bezoeken Bali meestal op zoek naar echte en heerlijke melktaart, maar niet zelden zijn ze teleurgesteld omdat de melktaart die ze kopen nep is. Om erachter te komen of het nep of echt is, kun je het controleren door naar de fabrikant van de melktaart zelf te kijken. Meestal beweren kleinschalige producenten vaak dat hun melktaart echt is, hoewel de authenticiteit ervan nog steeds twijfelachtig is.

Er circuleren veel merken van Pie Susu op Bali, maar een van de meest bekende merken is “Pie Susu Asli Enaak”, die al sinds 1989 bestaat.

Zoals de naam al aangeeft, is deze taart zo lekker dat het moeilijk voor je zal zijn om hem in gratis winkels te vinden. Als je benieuwd bent naar de smaak van deze taart, kom dan direct naar de winkel die is gevestigd op Jalan Nangka Selatan nummer 163, Denpasar. Maar je moet bestellen voordat je komt, zodat je niet opraakt. De prijs per doos is IDR 25.000.

Naast “Pie Susu Asli Enaak” is een ander niet minder bekend taartmerk Pie Susu Dhian en een van de meest wederverkopers van taartmerken. Dat komt omdat de marketingtechniek van dit merk behoorlijk krachtig is.

De verpakking is ook best cool en modern, waardoor het een favoriet is voor toeristen. Wil je echter een taart met behoorlijk veel varianten, dan kun je die zoeken bij “Pie Susu Sari” die voor behoorlijk wat smaakvarianten zorgt en de prijs ook nog eens gunstiger is.

2. Sambel Bu Susan Bali

Voor degenen onder u die van pittig eten houden, kan Bu Susan’s sambal uw beste alternatief zijn om te genieten van chilisaus met een redelijk praktisch en efficiënt concept. Het concept van deze sambal zelf is gebotteld, zodat hij gemakkelijk kan worden gedragen en direct kan worden genoten als begeleider van rijst en bijgerechten. In feite kan deze chilisaus ook als smaakmaker worden gebruikt, zodat u niet de moeite hoeft te nemen om uw eigen chilisaus te maken als u wilt koken.

3. Balinese Kippenpootcrackers

Andere Balinese souvenirs die je kunt proberen zijn crackers met kippenpoten. Kippenklauwcrackers of andere namen voor crackers met kippenpoten zijn een typisch Balinees gerecht dat vaak de keuze is van binnenlandse toeristen als souvenir wanneer ze het eiland Bali willen verlaten.

Behalve dat het een Balinees souvenir is, zijn deze crackers met kip ook heel goed voor de gezondheid van je botten. Enkele van de voordelen die u kunt krijgen bij het consumeren van deze crackers, zijn het voorkomen van botverlies / osteoporose, omdat kippenpoten rijk zijn aan voedingsstoffen die de gezondheid en kracht van de botten kunnen behouden.

Wonderful Indonesia

4. Bali delen

Bagiak is een snack die vrij beroemd is. Deze krokante snack heeft wel een hartige smaak doordat hij gemaakt is van geroosterd sagomeel dus perfect om thee of koffie mee te drinken. Bagiak is vrij gemakkelijk te vinden. Als je winkels tegenkomt die Balinees eten serveren, zul je ze zeker vinden.

Vergeet niet om naast het kopen van Balinese souvenirs ook de lokale culinaire hoogstandjes te proeven. Wat zijn de typische culinaire hoogstandjes van Bali? Vind het antwoord op de website van Wonderful Indonesia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *