Airforce Wife Life'

5 natuurtoerismebestemmingen in Bandung met verbluffende schoonheid

Written on January 2, 2022   By   in Uncategorized

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderdul Indonesia

Wie zegt dat Bandung alleen beroemd is om zijn factory outlets? Deze Bloemenstad heeft ook heel mooi natuurtoerisme. Verschillende natuurlijke toeristische attracties in de gebieden Bandung Regency en West Bandung Regency moeten in het weekend worden bezocht om vermoeidheid door werkroutines te verlichten.

 

Omgeven door verschillende bergen en heuvels, biedt Bandung verschillende mooie en rustgevende natuurlijke toeristische bestemmingen. Als je je verveelt met verschillende ontmoetingsplaatsen in het centrum van Bandung, dan kan het nooit kwaad om te proberen naar buiten te reizen. Kom op, bekijk hieronder enkele van de natuurlijke toeristische bestemmingen in Bandung die je kunt bezoeken.

1. Kawah Putih

In Ciwidey is een krater met een uitzicht dat je zeker zal verbazen. De naam van de krater is Ciwidey White Crater. Wees niet verbaasd als je in het Kawah Putih-gebied veel fotografen ziet jagen op foto’s of pre-huwelijksfotosessies doet. De reden is dat deze krater echt een prachtig uitzicht heeft.

 

Deze krater bevindt zich onder een bergachtig gebied met een hoogte van 2400 meter boven zeeniveau. De lucht rond de krater is erg koud omdat deze een temperatuur van 8-22 graden Celsius bereikt. Naast genieten van de schoonheid van de krater en het vastleggen van het natuurlijke panorama eromheen, kunt u ook activiteiten ondernemen, zoals wandelen of paardrijden.

 

Dus waarom heet deze toeristische plek in Zuid-Bandung Kawah Putih? Zoals de naam al aangeeft, heeft de grond rond de krater een witte kleur omdat deze elementen van zwavel bevat. Het water in deze groenachtig gekleurde krater kan ook van kleur veranderen afhankelijk van het zwavelgehalte erin.

2. Gunung Tangkuban Parahu

Je hebt vast wel eens gehoord van de legende van Sangkuriang, toch? Nou, Mount Tangkuban Parahu heeft een connectie met de legende. Een van de natuurlijke toeristische bestemmingen in Bandung ligt in het Lembang-gebied. Mount Tangkuban Perahu ligt op ongeveer 20 km van het centrum van Bandung. In dit gebied is er ook de Upas-heuvel, de top van de berg Tangkuban Perahu en wordt vaak gebruikt als een favoriete wandelplek.

 

Het natuurlijke panorama aangeboden door Mount Tangkuban Parahu is geweldig. U krijgt uitzicht op 4 zeer mooie kraters, namelijk Domas Crater, Jurig Crater, Ratu Crater en Upas Crater. U en uw familieleden kunnen foto’s maken met de achtergrond van de krater op deze berg.

 

Als je Mount Tangkuban Parahu wilt bezoeken, vergeet dan niet om warme kleding te dragen. De reden is dat de lucht rond deze actieve vulkaan erg koud is. Je kunt ook een masker gebruiken als het niet sterk genoeg is met een sterke zwavelgeur. Om deze toeristische plek te betreden, betalen lokale bezoekers uit Indonesië Rp. 30.000, terwijl buitenlandse toeristen een andere prijs betalen en natuurlijk duurder.

3. Taman Hutan Raya Djuanda

Als je in de regenachtige stad de Botanische Tuinen van Bogor kunt vinden, heeft Bandung ook een zeer breed en mooi bospark genaamd Juanda Forest Park of beter bekend als Tahura Djuanda.

 

Dit is een zeer groot beschermd gebied omdat het zich uitstrekt van Dago Pakar tot de gebieden Lembang en Maribaya. Over het algemeen bereikt het gebied van Tahura Juanda 526,98 hectare. Wauw, dat is enorm, niet?

 

Hier kunt u koele lucht inademen en vrij van vervuiling. Deze plek is perfect voor degenen onder u die willen worden opgefrist met een natuurlijke sfeer die nog steeds mooi is. Dus, heb je alleen uitzicht vanaf de pijnbomen? Nee, in Tahura Juanda zijn verschillende interessante plekken, variërend van speelplaatsen, watervallen en grotten.

 

Tahura Juanda biedt natuurlijke en historische plekken, zoals Curug Dago, Curug Lalay, Curug Omas, Fault Lembang, Goa Japan, Goa Holland en Monument Ir. H. Juanda. Tahura Juanda is gevestigd in het Taman Hutan Raya Complex, Ir. H. Juanda nr. 99, Dago-expert.

4. Kebun Begonia

Lembang Begonia Gardens is een van de meest populaire toeristische attracties in de regio. Deze tuin met prachtige bloemperken kan de plaats bij uitstek zijn om tijd alleen door te brengen met uw partner.

 

Naast ontspannen tussen de prachtige bloemen, kunnen jij en je partner hier ook foto’s maken. Welnu, als u een professionele camera meeneemt, moet u een extra vergoeding betalen, namelijk 50 duizend IDR per camera-eenheid.

 

Deze toeristische plek heeft verschillende openbare voorzieningen zoals cafés tot comfortabele toiletten. Naast de bloementuin is er ook een groente- en fruittuin. Om het Begonia Garden-gebied te kunnen betreden, hoeft u slechts een fonds van IDR 20.000 voor één persoon aan te leggen.

5. Maribaya

De meeste inwoners van Bandung zijn zeker geen onbekende in Maribaya. De locatie ligt op 15 km van het noorden van het stadscentrum van Bandung. Als je in Lembang verblijft, dan is Maribaya slechts 5 KM van Lembang.

 

Om Maribaya te bereiken, kunt u door het Juanda Forest Park gaan. Nadat je rond de schaduwrijke bomen hebt gelopen, kom je bij een zeer sierlijke waterval. In de buurt van de waterval werd een brug gebouwd om het voor bezoekers gemakkelijker te maken om van de schoonheid van de waterval te genieten zonder nat te worden. Daarnaast zijn er rondom de waterval ook warmwaterbronnen.

 

Als u met uw gezin wilt picknicken, is Maribaya de juiste plek omdat het schone en koele lucht heeft. De locatie is niet ver van verschillende toeristische attracties voor kinderen rond Lembang. U kunt dus meerdere toeristische attracties tegelijk bezoeken. Bespaar het budget en bespaar ook tijd, toch?

Wonderful Indonesia

De stad Bandung en haar omgeving heeft veel verbazingwekkend natuurlijk toerisme. Sommige van de natuurlijke toeristische bestemmingen in Bandung hierboven zijn erg handig voor natuurliefhebbers of degenen die gewoon willen genieten van de natuurlijke schoonheid rond Bandung. Als je nog aanvullende informatie nodig hebt over andere Bandung-tours, bezoek dan de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *